Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Από τη δράση του στο Βουνό 1944 : Το «Δελτίο Ταυτότητας» -«Φωτογραφίες» - «Φύλλα Πορείας κ Αδείας»- «Παιδαγωγικό Φροντιστήριο»- «Προσκλήσεις σε Λαϊκές γιορτές»


Αρχείο 1:  «Δελτίο ταυτότητας»- 2  Φωτογραφίες :Αρχείο 1
-       Σελ.1 :Το «Δελτίο ταυτότητάς»  του όπως εκδόθηκε από το Φρουραρχείο Κορυσχάδων στις 14/05/1944
Ε.Λ.Α.Σ.
ΧΙΙΙ Μεραρχία
Φρ/ρχείο Κορυσχάδων
         -----
Αριθ. 412  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ
Για το συν/στη Σωτηρίου Κωνσταντίνο που είναι εθνοσύμβουλος (έτους 1944)
Σ.Δ. Κορυσχάδες τη 14-5-1944
                                                                                   Ο φρούραρχος
ΣΦΡΑΓΙΔΑ φρουραρχείου - ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Παρατηρήσεις
Ι.  Το παρόν πρέπει να υποδεικνύεται στα όργανα του φρουραρχείου όταν το ζητούν
ΙΙ. Στη περίπτωση που ο κάτοχος χάσει το παρόν οφείλει να δηλώση στο φρουραρχείο για να αντικατασταθή και αναιρεθή το προηγούμενο.-

-       Σελ. 2 : Φωτογραφία από την δράση του στο Βουνό. Ο Σωτηρίου  μιλά σε συγκέντρωση . Η φωτογραφία είναι πολύ μικρών διαστάσεων 5Χ5 εκατ. Ο Σωτηρίου είναι ο όρθιος αριστερά πίσω από το τραπέζι.
-       Σελ.3 : Φωτογραφία του Σωτηρίου στο «Βουνό». Ο Σωτηρίου με το σακάκι και το καπέλο. Και αυτή η φωτογραφία είναι 5Χ5 εκατ.
-        
Αρχείο 2: «Φύλλα πορείας» και «Αδείας»: Αρχείο 2
-       Σελ.1 : «Π.Ε.Ε.Α - Φύλλο Πορείας για τον εθνοσύμβουλο Κων. Σωτηρίου της 12-5-1944 για να πάει στο Καρπενήσι».
-       Σελ. 2 : «Ε.Λ.Α.Σ. ΧΙΙΙ Μεραρχία Φρουραρχείο Τ.810 Αριθ. 89 – Φύλλο Πορείας για τον εθνοσύμβουλο  Κ. Σωτηρίου της 29/5/1944 για να μεταβή στη Βίνιανη». Κάτω αριστερά η με αρ. 523 θεώρηση  του φρουραρχείου στο «Στένωμα»  της 2-6-1944
-       Σελ. 3-4 : «Π.Ε.Ε.Α Φρουραρχείο – Φύλλο Πορείας της 30/6/1944 για τον συναγ. Κ. Σωτηρίου της Γραμματείας Παιδείας  προοριζόμενο για Καρπενήσι». Στο ίδιο Φύλλο πορείας υπάρχουν και θεωρήσεις (τρείς συνολικά –βλέπε και σελίδα 4)  από τις ενδιάμεσες στάσεις.
-       Σελ. 5 : «Ε.Π.  Α! Τμήμα Καρπενησιού αρ. 588- Φύλλον αδείας . Χορηγούμε στον συν. Σωτηρίου Κώστα όπως μεταβή στη Λάσπη στο Παιδαγ. συνέδριο. – Καρπενήσι 20-7-1944 – Θεώρηση για την άφιξη κ αναχώρηση» (δυσανάγνωστη)
-       Σελ. 6 : «Ε.Π. Α! Τμήμα Καρπενησιού –Φύλλο αδείας. Χορηγούμε στον συν. Σωτηρίου Κων/νο όπως μεταβή …… για τη συνδιάσκεψη της ΕΠΟΝ. Καρπενήσι 31-7-1944.
-       Σελ. 7 : «Ε.Λ.Α.Σ. Τάγμα φρουράς Γ. Στρατηγείου. –Φύλλον Πορείας. Χορηγούμεν φύλλον πορείας εις τον συν. Σωτηρίου Κωνστ. όπως μεταβή ει Κλειστόν όπου και διαμένει. 1-10-1944»

Αρχείο 3 : Για το «Παιδαγωγικό Φροντιστήριο» :Αρχείο 3
-       Σελ. 1 : «Π.Ε.Ε.Α. Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων αρ. πρ. 89 Προς τον συναγωνιστήν Κώστα Σωτηρίου Προϊστάμενον Γραμματείας Παιδείας. – Σας κάνουμε γνωστό πως με απόφαση της Π.Ε.Ε.Α. τοποθετηθήκατε Διευθυντής του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου που θα λειτουργήσει στο Καρπενήσι, και σας παρακαλούμε να βρίσκεσθε εκεί την 5ην Ιουλίου ημέρα έναρξης των μαθημάτων. Την τροφοδοσία θα αναλάβει η Ε.Τ.Α. ………» Στην έδρα της Π.Ε.Ε.Α. 27-4-1944
-       Σελ. 2 : «Παιδαγωγικό Φροντιστήριο Τροβάτου – Κατάσταση σχετική με τη διαχείριση τροφίμων  στο Παιδ. Φροντ από 14.8-10.9.44
-       Σελ.  3 : «Παιδαγωγικό Φροντιστήριο Τροβάτου – Πρωτόκολλο για τη παράδοση κ παραλαβή τροφίμων κ λοιπών ειδών Αποθήκης 11 Σ/βριου 1944» …. Ο παραλαβών Κ . Σωτηρίου (υπογραφή δική του)
-       Σελ. 4 : «Τροβάτο – Πρωτόκολλο – Σήμερα 18 του Σεπτέμβρη 1944 παράδωσα στον υπεύθυνο της Ε.Τ.Α. Γιάννη Παπαδημητρίου τα παρακάτω τρόφιμα …… Ο παραδότης Διευθυντής Παιδαγ. Φροντιστηρίου Κ. Σωτηρίου (υπογραφή δική του)

Αρχείο 4 : Προσκλήσεις σε  Λαϊκές γιορτές :Αρχείο 4
-       Σελ. 1 :  «Ε.Α.Μ. Περιφερειακή Επιτροπή Ευρυτανίας – Πρόσκληση προς τον Εθνοσύμβουλο Σωτηρίου – Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη Λαϊκή γιορτή την Κυριακή και ώρα 9 μ.μ. που θα γίνει στη Πλατεία της πόλης για την επέτειο της ίδρυσης της ΧΙΙΙ Μεραρχίας μας. –Κρπενήσι 4 Αυγούστου 1944- Π.Ε.Ε.Α. Ευρυτανίας- Πρόγραμμα
-       Σελ. 2 : «Ε.Λ.Α.Σ. ΧΙΙΙ Μεραρχία – Προς τον σ. Σωτηρίου  Παιδ. Ακαδ. – Την Κυριακήν 6.8.44 η Μεραρχία μας γιορτάζει τη πρώτη της επέτειο. Παρακαλούμε να τιμήσετε το χορό που δίδει η Μεραρχία μας το βράδυ του Σαββάτου καθώς και το γεύμα της Κυριακής. –Σ.Σ. ΧΙΙΙ Μεραρχίας – Κ.Δ. Ο Επιτελάρχης Παπαθανασίου»  



Δεν υπάρχουν σχόλια: