Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΗ


Του παιδαγωγού Κ .Δ. Σωτηρίου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» στις 29 Ιανουαρίου 1958


Σε σας απευθύνομαι, Νέοι και Νέες της Ελλάδας. Τρομερός κίντυνος απειλεί την πατρίδα μας. Η  Ελλάδα και ο λαός της κιντυνεύουν να εξαφανιστούν από τη γη. Οι φίλοι και σύμμαχοι, «οι απαισιότεροι εχθροί των Ελλήνων», όπως τους ονόμασε ο μεγάλος ποιητής και Δάσκαλος του Έθνους, Κώστας Βάρναλης, αξιώνουν να εγκαταστήσουνε και στη χώρα μας υδρογονικές και πυραυλικές βάσεις. Φανερός ο πραγματικός σκοπός τους, παρ’ όλα όσα κάνουνε για να τον αποκρύψουνε. Θέλουν να απομακρύνουν  από το κεφάλι τους τα άμεσα χτυπήματα, όταν ξεσπάσει ο πόλεμος, που χρόνια τώρα τον προετοιμάζουνε. Δε διστάζουν να σπρώξουνε και την πατρίδα μας στην ολοκληρωτική καταστροφή, για να γλυτώσουν αυτοί. «Ας σκοτωθούν οι λαοί για χάρη τους». Ας γίνει η Ευρώπη απέραντο κοιμητήριο. Κοιμητήριο θα γίνει και η όμορφη πατρίδα μας. Ανοίξτε τα μάτια της φαντασίας και κοιτάξτε την εικόνα που παρουσιάζεται μπροστά σας. Ούτε ανθρώπους θα ιδήτε, ούτε ζώα, ούτε πουλιά να κελαϊδούν, ούτε δέντρα, ούτε θάμνους, ούτε μια χούφτα χορτάρι. Η ραδιενεργή σκόνη έχει νεκρώσει κάθε ζωή.
Για να πετύχουνε το σκοπό τους, και για να εγκαταστήσουνε βάσεις και στη χώρα μας, χρησιμοποιούν οι άσπονδοι φίλοι και προστάτες μας κάθε μέσο. Αξιώνουν, απειλούν, κρύβουνε την αλήθεια και προβάλλουνε παραπλανητικά επιχειρήματα για να αποκοιμίσουνε το λαό.
Τι πάθατε και ανησυχείτε, μας λένε. Πόλεμος δε θα γίνει. Και ίσα-ίσα για να μη γίνει πόλεμος, γι’ αυτό θέλουμε να εγκαταστήσουμε βάσεις.
Μη σας ξεγελάσει το επιχείρημα αυτό. Είναι παραπλανητικό. Για να αποφύγουμε τον πόλεμο, για να γλυτώσει η ανθρωπότητα από τον εξολοθρεμό και να βασιλέψει η ειρήνη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αφοπλισμός. Οι προετοιμαστές, όμως του πολέμου, ενώ προσποιούνται πως θέλουνε την ειρήνη, παράλληλα εντείνουν ολοένα και περισσότερο τους εξοπλισμούς και φέρνουν ολοένα και πιο κοντά τον πόλεμο. Δεν δέχονται τη «συνύπαρξη» που τους προτείνεται. Και έκαναν ό,τι μπορούσαν και αυτοί και οι δορυφόροι τους, για να ναυαγήσουνε κάθε φορά οι διαπραγματεύσεις για τον αφοπλισμό. Δε δίστασαν μάλιστα οι προστάτες (!) μας να αποκρούσουν και κάθε συμφωνία για να σταματήσουνε  τα υδρογονικά πειράματα.
Μα το σαγηνευτικό αυτό επιχείρημα, πως «πόλεμος δε θα γίνει», το προβάλλουνε και για ένα άλλο σκοπό. Θέλουν να αποκοιμίσουνε  το λαό και να κάμψουνε την αντίστασή του, πού ολοένα φουντώνει.
Όμως καταλάβετέ το καλά. Αν εγκατασταθούν οι βάσεις στη χώρα μας και ξεσπάσει ο πόλεμος, η Ελλάδα θα γίνει κοιμητήριο και αιώνες ολόκληρους θα νεκρωθεί κάθε ζωή στη χώρα μας. Αν πάλι δεν ξεσπάσει ο πόλεμος, οι βάσεις που θα έχουν εγκατασταθεί, θα είναι καινούργιες αλυσίδες, για να δεσμευθούν οι δημοκρατικές ελευθερίες. Οι ξένοι προστάτες και οι ντόπιοι υποταχτικοί τους θα αλωνίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία. Η πατρίδα μας θα μείνει καθυστερημένη και μισοαποικιακή και ο Ελληνικός λαός θα βυθίζεται στην εξαθλίωση.
Και η άμυνά μας ; Θα αφήσουμε ανυπεράσπιστη την πατρίδα μας, όταν οι γειτονικές μας χώρες έχουνε κιόλας βάσεις; Τόσο, λοιπόν, μας λένε οι οπαδοί της «υποτέλειας», έχει αμβλυνθεί ο πατριωτισμός σας;
Μη σας ξεγελάσει ούτε τούτο το επιχείρημα. Είναι αντιπατριωτικό και διαστρεβλώνει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως οι γειτονικές χώρες ούτε έχουν, ούτε πρόκειται να έχουν βάσεις. Δεν τις χρειάζονται. Η κακόβουλη αυτή είδηση διαψεύστηκε επίσημα. Άλλωστε πόλεμος με υδρογονικούς πυραύλους «μεταξύ βαλκανικών χωρών» δεν μπορεί να γίνει, «διότι είναι τεχνικώς αδύνατη η χρησιμοποίησις των πυραύλων εις τόσον μικράς αποστάσεις», τονίζουν οι ειδικοί.
Μα είναι και παραπλανητικό το επιχείρημα αυτό: Γιατί υπάρχουν άλλοι τρόποι για να εξασφαλιστεί πραγματικά η άμυνα της χώρας μας και η σωτηρία της. Αν οι ξένοι προστάτες και οι ντόπιο ιυποστηριχτές της  «υποτέλειας» ενδιαφέρονται πραγματικά για την άμυνα και τη σωτηρία της χώρας μας, γιατί δεν σπεύδουν να δεχτούν να δημιουργηθεί  «αποπυρηνικοποιημένη ζώνη» στα Βαλκάνια, όπως προτείνει ο βουλευτής της ΕΔΑ Ηλιού; Αν αυτό γίνει, δε χρειάζονται βάσεις. Έπειτα, γιατί δε δέχονται τη βαλκανική διάσκεψη, που πρότεινε η Ρουμανία, για να ρυθμιστούν όλα τα επίμαχα ζητήματα και να ανοίξει ο δρόμος για την ειρηνική συνύπαρξη; Και το σπουδαιότερο, γιατί δεν ακολουθούν την πολιτική της ουδετερότητας, όπως κάνουνε τόσα άλλα κράτη; Δεν είναι ολοφάνερο πως η μόνη σωστή άμυνα για τη χώρα μας είναι να σταθούμε «μακρυά από κάθε στρατόπεδο»;
Ποιος δε βλέπει, λοιπόν, πως η αξίωση να εγκατασταθούν βάσεις με το πρόσχημα πως έτσι θα εξασφαλιστεί η «άμυνα του ελεύθερου κόσμου» είναι απλό «παραπέτασμα καπνού»; Η παραπλανητική είδηση, πως εγκαταστάθηκαν βάσεις στην Αλβανία και τη Βουλγαρία ένα σκοπό έχει: Να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό να δεχτεί να γίνουνε βάσεις και στη χώρα μας, όπως ζητούν οι άσπονδοι φίλοι και προστάτες μας.
Νέοι και Νέες της Ελλάδας. Αν εγκατασταθούν βάσεις στη χώρα μας τρομερός είναι ο κίντυνος που μας απειλεί. Η Ελλάδα και ο λαός της θα εξαφανιστούν από τη γη. Αν όμως εμποδίσουμε να γίνουν οι βάσεις και προχωρήσουμε στο δρόμο της ειρήνης, η ζωή θα ξαναβρεί τον παλμό της, ο λαός, λυτρωμένος, θα καταχτήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες του και θα αναπτύξει τις δημιουργικές του δυνάμεις, και σείς στο πλευρό του θα χτίζετε την ευτυχία σας. Οι πόθοι και οι λαχτάρες σας, οι ελπίδες και τα ευγενικά ιδανικά σας θα πραγματοποιηθούνε.

Νέοι και Νέες , της Ελλάδας. Στην κρίσιμη τούτη στιγμή κρατείστε σταθερά στα χέρια σας τη σημαία της ειρήνης και αγωνιστείτε με πίστη και ενθουσιασμό. Αγωνιστείτε με όλα τα νόμιμα μέσα να μη γίνουν οι εξολοθρευτικές βάσεις. Από τη μια ως την άλλη άκρη της  Ελλάδας ακούεται ολοένα και πιο βροντερή η φωνή «όχι βάσεις». Ενωμένος ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται. Δειχτείτε άξια παιδιά της Ελλάδας. Ο γνήσιος πατριωτισμός που πυρπολεί την καρδιά σας θα θριαμβέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: